Yoghurttaart met rood fruit
1 lt magere yoghurt
300 gr aardbeien
100 gr bosbessen
100 gr frambozen
100 gr bramen
1 pak lange vingers
10 blaadjes gelatine
1 lt magere yoghurt
300 gr aardbeien
100 gr bosbessen
100 gr frambozen
100 gr bramen
1 pak lange vingers
10 blaadjes gelatine
1. Vul de taartbodem eerst met bakpapier. Beleg de bodem met de lange vingers en druk deze goed aan.
2. Maak al het fruit schoon, leg een aantal apart voor de bovenkant van de taart.
3. Doe ruim de helft van de aardbeien in kleine stukjes in een pannetje, met een scheut water, laat dit zachtjes koken, totdat de aarbeien helemaal zacht zijn. Pureer dit met een staafmixer.
4. Laat ondertussen de gelatine weken in een laagje water.
5. Voeg deze toe aan de warme aardbeienpuree en los de gelatine op. Niet laten koken!
6. Meng dit mengsel met een spatel door de yoghurt en voeg het fruit toe.
7. Stort het vruchtenmengsel op de lange vingers en laat de taart ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
8. Leg voor het serveren het overgebleven fruit op de taart.
Voedingswaarde per punt (1/12): 108 kcal
Tip: Je kunt voor dit gerecht ook varianten van Optimel gebruiken, zoals de verschillende vruchtenyoghurts. Hiervan is de voedingswaarde ongeveer 40 kcal per 100 gram. Heb je een ander merk, kijk even op de verpakking!
Tip: Je kunt bij dit recept allerlei soorten fruit gebruiken die je maar wilt, echter ananas en kiwi zullen ervoor zorgen dat de taart minder goed opstijft!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten