dinsdag 17 mei 2011

#1 Workshop Koken is een Kunst

18 november zou ik de workshop "Koken is een kunst" gaan doen. 's Avonds stonden we met een groep bij de demokeuken van het ROC, maar er was niemand te bekennen. Na een half uur gewacht te hebben hebben we maar gevraagd wat er aan de hand was. Het bleek dat de docent vanwege een misverstand niet op de hoogte was dat het die avond zou zijn. De workshop werd verzet naar donderdag 2 december en we zouden er niks voor hoeven te betalen. Normaal gesproken zou de workshop 30 euro kosten.
Donderdagavond 2 december was de docent er wel, maar had hij de verkeerde worskhop voorbereid. Er worden meerdere workshops gegeven, en hij had de culinaire workshop voorbereid, in plaats van de Workshop "Koken is een kunst". Bij de culinaire workshop leer je een 3-gangenmenu bereiden en is het de bedoeling dat je daarna alles gezamenlijk opeet. Maar nu had iedereen gewoon thuis al gegeten natuurlijk.

De docent heeft nu maar een beetje geïmproviseerd en de gerechten die hij had voorbereid voor de culinaire workshop wel bereid, maar we hebben ze niet gezamenlijk opgegeten. Eigenlijk zouden we tijdens de workshop "Koken is een kunst" de volgende dingen leren:
• u leert diverse snijdtechnieken om fruit en groente te bewerken
• u leert te spelen met de verschillende kleuren van producten
• u leert hoe op een aantrekkelijk wijze producten combineert
• u leert patronen te maken met sausen en dressings
• u leert garneringproducten te maken waaronder gefrituurde ui,      
  aardappelmandjes, chips, chocolade garnering , bloembakjes e.d.

De docent heeft nu wel een aantal dingen uitgelegd, zoals een paar snijtechnieken om groente en fruit te bewerken, patronen te maken met saus en hij heeft laten zien hoe je aardappelmandjes en gefrituurde ui kunt maken. Maar dit was nu dus niet zo uitgebreid als de bedoeling was en dat vond ik wel erg jammer. Want ik heb wel een boek met deze onderwerpen, maar wilde het juist in het echt zien, omdat ik het dan makkelijker vind om daarna zelf te doen. Zulke dingen uit een boek leren is toch lastiger vind ik. Ik vond het jammer dat het dus weer niet ging zoals het moest gaan, maar heb toch nog wel een leerzame avond gehad.

690x690a
690x690b
690x690c
690x690d
690x690

Geen opmerkingen:

Een reactie posten